Μεσοθεραπεία

Τι είναι αυτή η νέα θεραπεία

Η θεραπεία αυτή έχει ως στόχο την επαναφορά της χαμένης ελαστικότητας και δομής της επιδερμίδας. Αυτό που καταφέρνουμε είναι μέσω μικροσκοπικού τραυματισμού να ενεργοποιήσουμε τον οργανισμό να παράξει κολλαγόνο και ινώδη ιστό, τα οποία αποτελούν δομικά και στηρικτικά στοιχεία του δέρματος. Πρόκειται για μια θεραπεία που προσφέρει υγεία στο δέρμα και μια επιδερμίδα πιο καθαρή, που στηρίζεται καλύτερα και δείχνει πιο σφριγηλή, λαμπερή και ενυδατωμένη.

Επίσης, με το να είμαστε πιο επίμονοι κατά την εφαρμογή στις περιοχές με  λεπτές γραμμές και ρυτίδες καταφέρνουμε σταδιακά με τις επαναλήψεις να βελτιώσουμε την όψη τους και να πάρουμε συνολικά ένα πολύ πιο φρέσκο πρόσωπο, το στόχο μας δηλαδή.

Η απορία που μένει όμως έχει να κάνει με τα σημεία που εφαρμόζεται και ποιο κοινό αφορά.

Συστήνεται σε όλες τις ηλικίες και ποιες ανάγκες καλύπτει;

Η μεσοθεραπεία, λοιπόν, εφαρμόζεται σε πρόσωπο, λαιμό, ντεκολτέ και στην περιοχή των χεριών. Αυτό είναι και ένας ακόμα λόγος που κάνει την τόσο ξεχωριστή μιας και υπάρχουν πολλές θεραπείες για την περιοχή του προσώπου. Λίγες όμως είναι αυτές που καλύπτουν το λαιμό και το ντεκολτέ, σημεία που εμφανίζουν συχνά πρόβλημα.

Αφορά τόσο τις γυναίκες όσο και τους άντρες και η συνήθης ηλικία που ξεκινά κανείς είναι τα 30 έτη. Ωστόσο, αυτό δεν είναι απόλυτο, καθώς οι ανάγκες του κάθε δέρματος, ο τρόπος ζωής, η έκθεση στον ήλιο και φυσικά το κάπνισμα. Επομένως, η ηλικία είναι σχετική και έχει να κάνει με τον καθένα ξεχωριστά. ”Θα μπορούσαμε να πούμε πως η μεσοθεραπεία μας αφορά όλους, το πότε θα ξεκινήσετε καθώς και τη συχνότητα που θα ακολουθήσετε θα το καθορίσουν οι ανάγκες του δικού σας δέρματος και η συζήτηση με τον γιατρό σας”

Η μεσοθεραπεία ως μέθοδος ”Πραγματοποιούμε πολλαπλούς νηγμούς (τριπήματα δηλαδή) με μια πολύ λεπτή βελόνα, διοχετεύοντας στην περιοχή βιταμίνες και υαλουρονικό οξύ, μια ιδιαίτερα υδρόφιλη ουσία που βρίσκεται φυσιολογικά στον οργανισμό μας και διατηρεί την υγρασία στο δέρμα. Παραλλαγή της θεραπείας – και μάλιστα πολύ δημοφιλής – είναι η αυτόλογη μεσοθεραπεία, όπου αντί για το κοκτέιλ βιταμινών χρησιμοποιούμε τον ορό του αίματος του υπό θεραπεία ατόμου. Το μόνο που αλλάζει στη διαδικασία είναι η πραγματοποίηση μια μικρής αιμοληψίας πριν την έναρξη της θεραπείας”.

Συχνότητα θεραπείας και αποτελέσματα

Αν κάνεις την αρχή, κάθε πότε χρειάζεται να επαναλάβεις και πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα;, ένα τυπικό πρόγραμμα εφαρμογής, περιλαμβάνει τρεις αρχικές θεραπείες με μεσοδιαστήματα 2 έως 4 εβδομάδων. Ακολουθούν επαναλήψεις της θεραπείας κάθε 2 έως 4 μήνες. Ωστόσο, η συχνότητα εξαρτάται από την τις ανάγκες του καθένα ξεχωριστά. Για παράδειγμα, ένας άντρας ή μια γυναίκα 35 χρονών καλύπτεται με 3 έως 4 μεσοθεραπείες το χρόνο, ενώ μια γυναίκα 55 ετών θα μπορούσε να χρειάζεται έως και 6 θεραπείες το χρόνο.

Όσο για τα αποτελέσματα και τη διάρκειά τους; ”Η μεσοθεραπεία δεν κρατάει καθόλου ή κρατάει για πάντα. Είναι σαν να βλέπετε το ποτήρι μισοάδειο ή μισογεμάτο. Αυτό που κερδίζετε με κάθε εφαρμογή είναι περισσότερη ενυδάτωση και σύσφιξη. Κάθε μέρα που περνάει όμως, χάνετε κάτι και από τα δύο. Σε αυτή τη μάχη, όταν έχετε σαν όπλο σας την μεσοθεραπεία, στο τέλος θα βγείτε κερδισμένοι, εσείς και το δέρμα σας.’

Μεσοθεραπεία σώματος

Η μεσοθεραπεία σώματος είναι κι αυτή μια σύγχρονη θεραπεία που στοχεύει στη μείωση του τοπικού πάχους, τη λιπόλυση και την εξάλειψη της κυτταρίτιδας. Μέσω της ενέσιμης αυτής μεθόδου εγχέονται στο δέρμα συστατικά όπως η φωσφατιδυλοχολίνη, η καφεΐνη, η αγκινάρα, το υαλουρονικό οξύ και το δεοξυχολικό οξύ. Στόχοι της μεσοθεραπείας σώματος:

Μείωση τοπικού λίπους

Βελτίωση της υφής του δέρματος

Ορατή μείωση όψης φλοιού πορτοκαλιού (κυτταρίτιδας)

Επανασχεδιασμός περιγράμματος σιλουέτας

Μεσοθεραπεία προσώπου

Η μεσοθεραπεία προσώπου είναι μία σύγχρονη θεραπεία πρόληψης και αντιμετώπισης της γήρανσης. Μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε με ενέσιμο (roller, microneedling) είτε μη ενέσιμο τρόπο. Η διαδικασία περιλαμβάνει έγχυση υαλουρονικού οξέος, βιταμινών, ιχνοστοιχείων και αμινοξέων στο σημείο ενδιαφέροντος. Στόχοι της μεσοθεραπείας προσώπου:

  • Ενυδάτωση
  • Λάμψη
  • Σύσφιξη
  • Αναζωογόνηση
  • Λείανση λεπτών ρυτίδων
  • Βελτίωση δυσχρωμιών
  • Παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης
  • Κυτταρίτιδα
  • Λιπόλυση

Μικρές ερωτήσεις κι απορίες

Διαβάστε τις συχνές ερωτήσεις σχετικά με την μεσοθεραπεία

Ο πόνος είναι συχνά ο φόβος των περισσότερων γυναικών που σκέφτονται να προσωρήσουν σε αντίστοιχες θεραπείες. Τι ισχύει με τη μεσοθεραπεία; Πονάει κατά την εφαρμογή ή μετά; Η απάντηση του ειδικού είναι ότι ο πόνος είναι ελάχιστος και μάλλον ανεκτός και εξηγεί ότι ”πριν την θεραπεία γίνεται εφαρμογή αναισθητικής κρέμας λιδοκαίνης/ πριλοκαίνης στις υπό αγωγή περιοχές για τουλάχιστον 40 λεπτά. Έτσι καταφέρνουμε μείωση των ενοχλημάτων κατα ένα 80% ενω το υπόλοιπο 20% είναι το τίμημα που θα πρέπει να πληρώσετε για να διατηρήσετε υγιές το δέρμα σας.

Μία φοβία που συνοδεύει τις αισθητικές θεραπείες προσώπου είναι η αλλοίωση των χαρακτηριστικών, η οποία έχει προκύψει από το botox. Αυτό όμως δεν ισχύει με την εν λόγω θεραπεία, αφού  δεν πρόκειται για ενέσιμη θεραπεία που μπορεί να αλλάξει τα χαρακτηριστικά ή τις εκφράσεις. Τα τελευταία χρόνια η μεσοθεραπεία έχει γίνει η αγαπημένη μέθοδος πολλών ανθρώπων για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της γήρανσης του δέρματος, για τη δερματική χαλάρωση, για τις ρυτίδες προσώπου και για άλλα αισθητικά προβλήματα όπως η κυτταρίτιδα, η τριχόπτωση καθώς και για την απώλεια βάρους.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα; Επικοινωνήστε μαζί μας για να ενημερωθείτε αναλυτικά για τη λειτουργία και τα οφέλη της μεσοθεραπείας.