Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ συνδυασμός μεσοθεραπείας και καρμποξυθεραπείας για την εξαφάνιση την Κυτταρίτιδας.

Τι είναι;

Η κυτταρίτιδα αποτελεί μια αισθητική δυσμορφία που εντοπίζεται κυρίως στους μηρούς, γλουτούς, γόνατα, κοιλιά, δίνοντας στα προσβεβλημένα σημεία την εικόνα «φλοιού πορτοκαλιού».

Ο όρος «κυτταρίτιδα» χρησιμοποιείται για πρώτη φορά το 1920 και απασχολεί 8 στις 10 γυναίκες, μετά την εφηβεία αντιπροσωπεύοντας περίπου το 25% του γυναικείου βάρους.

Η εμφάνιση της κυτταρίτιδας είναι πολυπαραγοντική: κληρονομικότητα, αύξηση σωματικού βάρους, ορμονικές διακυμάνσεις, συνήθειες τρόπου ζωής (κάπνισμα, κακή διατροφή, έλλειψη άσκησης, αλκοόλ, ανθρακούχα αναψυκτικά, μειωμένη πρόσληψη νερού κ.ά.), διαταραχές τού μεταβολισμού λιποκυττάρων, διαταραχές της μικροκυκλοφορίας, φλεβική ή χρόνια λεμφική στάση.

Πιστεύεται ότι οι παράγοντες αυτοί  κάνουν τα λιπώδη κύτταρα που φυσιολογικά υπάρχουν κάτω από το δέρμα, να διογκώνονται και να προσκολλώνται το ένα στο άλλο, μέσα στους θυλάκους στους οποίους βρίσκονται. Έτσι έχουμε σαν αποτέλεσμα διαστολή των θυλάκων, διαταραχές της κυκλοφορίας του αίματος και τελικά «παγίδευση» τοξινών και νερού δηλ. ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ.

Πως αντιμετωπίζεται η κυτταρίτιδα και το τοπικό λίπος;

Η Mεσοθεραπεία εφαρμόζεται στην Γαλλία από το 1958 με την έγχυση βιταμινούχων και φαρμακευτικών ουσιών στο μεσόδερμα, δηλαδή μεταξύ μυός και επιδερμίδας μέσα στο κατώτερο χόριο και υποδόριο.

Οι ουσίες αυτές εγχύονται σε συγκεκριμένες αναλογίες και αραιώσεις, με αποτέλεσμα την λιποδιάλυση, τη σύσφιξη , την τόνωση και  την ανάπλαση του δέρματος, δίνοντάς του πιο σφριγηλή όψη. Η μεσοθεραπεία βελτιώνει την  μικροκυκλοφορία, την καλύτερη οξυγόνωση των κυττάρων, καθώς και βοηθά στην αποβολή των τοξινών.

Τα συστατικά που χρησιμοποιούνται είναι κυρίως φαρμακευτικές ουσίες και φυτικά εκχυλίσματα βοτάνων που αυξάνουν την λιπόλυση και διευκολύνουν την απελευθέρωση των λιποκυττάρων με αποτέλεσμα, σύσφιξη και ανάπλαση του προβληματικού δέρματος σε συνδυασμό με φαρμακευτικές ουσίες, όπως καφεΐνη, φωσφατιδιλχολίνη, οργανικό πυρίτιο, πεντοξυφιλίνη, ,L-καρνιτίνη, εκχύλισμα αγκυνάρας κ.α., που έχουν λιπολυτικές, αγγειοσυσταλτικές, συσφικτικές και αποιδηματικές ιδιότητες βελτιώνοντας την μικροκυκλοφορία  και την αποδόμηση των λιποκυττάρων.

Ταυτόχρονα με την μέθοδο της καρμποξυθεραπείας, το διοξείδιο του άνθρακα συμβάλλει και στη διάσπαση των λιπωδών κυττάρων που ευθύνονται για το τοπικό πάχος και εντείνουν την αντιαισθητική όψη «φλούδας πορτοκαλιού».

Απαιτούνται περίπου 10 θεραπείες κάθε 7-10 ημέρες και θεραπείες συντήρησης του αποτελέσματος κάθε χρόνο.