To χημικό peeling είναι μια τεχνική δερμο-καλλυντικών που αποτελείται απο την εφαρμογή ενός ή περισσοτέρων χημικών απολεπιστικών για δέρμα για ένα επαρκές χρονικό διάστημα ώστε να αλληλεπιδρούν με τις κυτταρικές στρώσεις όλο και πιο βαθιά την επιδερμίδα και στη συνέχεια με το δέρμα, προκαλώντας επιλεκτικές και προβλέψιμες ζημιές του δέρματος.

Στο παρελθόν το peeling αποτελούταν από φυσικές ουσίες οπως το γάλα της γαϊδούρας, αγγούρια, σε χυμό σταφυλιού, κλπ.

Σε πιο πρόσφατους καιρούς η εμπειρική πρακτική έχει δώσει τη θέση στη φαρμακολογική επιστήμη που έχει στη διάθεση της φαρμακευτικές ουσίες απολέπισης που δρουν ολοένα και πιο αποτελεσματικά.

Το Peeling Effect προκαλείται από την αύξηση του κυτταρικού κύκλου εργασιών από τις βαθύτερες στοιβάδες της επιδερμίδας, το αποτέλεσμα διαρκεί για αρκετές ημέρες και καθορίζει την σταδιακή αναγέννηση κύτταρων, αποφεύγοντας το σοκ απολέπισης.

Με τις παλαιότερες τεχνικές απολέπισης, η απολεπιστική δράση προσδιορίστηκε από την καυστική δράση στην επιδερμίδα, με σχηματισμό απολέπισης.

Το συνδυασμένο peeling δεν έχει καυστική δράση, αλλά διεγείρει την βασική στιβάδα της επιδερμίδας προκαλώντας αυξημένη κυτταρική ανακύκλωση.
Η εφαρμογή του δεν συνοδεύεται από ενοχλητικά εξανθήματα ή εγκαύματα.

Είναι απαλλαγμένο από παρενέργειες, ακόμη και στις ημέρες που ακολουθούν τη θεραπεία (κλιμάκωση είναι ελάχιστη, ανεπαίσθητη ή ακόμη και απούσα).

Το WHITE PEEL είναι αποτελεσματικό, σίγουρο, καλά ανεκτό και αποτελεί μια τέλεια εναλλακτική θεραπεία Peeling.

Ενδείξεις

  • Γήρανση – Φωτογραφία γήρανση
  • Μέλασμα – Cloasma
  • Ακάθαρτο δέρμα με τάση
  • Ουλές ακμής και Αποχρωματισμένες περιοχές

Πως εφαρμόζεται:

1η Φάση εφαρμογής

Εφαρμογή Gel Peel με τη βούρτσα στο δέρμα του προσώπου απομονώνοντας τις περιοχές γύρω από την μύτη, των χειλιών και γύρω από τα μάτια για να κρατήσει στο δέρμα το προϊόν έως ότου υπάρχουν ενδείξεις ερυθήματος.  Τότε απομακρύνετε αμέσως το προϊόν με κρύο νερό (για να ξεπλύνετε άμεσα  χωρίς σαπούνι) και στεγνώνουμε καλά το πρόσωπο ταμπονάροντας το δέρμα χωρίς τρίψιμο.

 2η Φάση εφαρμογής

Εφαρμόστε Λευκό Peel κρέμα σε όλο το πρόσωπό σας για δερμοεπιδερμική ανανέωση: εφαρμόστε τη λευκή κρέμα, φροντίζοντας να κάνετε μασάζ ώστε να γίνει βαθιά απορρόφηση για να αποφθευχεί οποιοδήποτε ερεθίσμα. Αφήστε την κρέμα στο δέρμα για 6-12 ώρες, αφαιρέστε την κρέμα με απλό καθαριστικό προσώπου. Στις μέρες αυτες να χρησιμοποιείτε κρέμες με ενυδατική και αναπλαστική δράση και αντηλιακά.

Σας προτείνουμε έξι ή περισσότερες συνεδρίες (ανάλογα την ατέλεια που πρέπει να αντιμετωπίζεται) κάθε 15-20 ημέρες. Επίσης προτείνουμε άλλες 2 συνεδρίες το χρόνο για τη διατήρηση των αποτελεσμάτων.

Συχνές Ερωτήσεις:

Στη δεκαετία του ’90 δημιούργηθηκε το πρώτο ιατρικό peeling, στα ποια ήταν βασικό συστατικό ένας παράγοντας απολέπισης ,απλό peeling, για παράδειγμα, ένα άλφα-υδροξυ οξύ ως ac. Γλυκολικό. Αυτό το συστατικό, ωστόσο, για να είναι αποτελεσματικό, χρησιμοποιούταν σε ένα υψηλό επίπεδο συγκεντρώσης και σε υψηλά επίπεδα οξύτητας . το κύρος του, ως εκ τούτου, ήταν ευθέως ανάλογο με τον κίνδυνο των παρενεργειών.

Έχει πρόσφατα ξεκίνησει στην ιατρική πρακτική των peelings η δημιουργία ενώσεων των οποίων η φόρμουλα σχηματίζεται από ένα σύνολο απολεπιστικών παραγόντων.

οφέλη:

  • συνέργεια μεταξύ των δραστικών συστατικών με αμοιβαία ενίσχυση μεμονωμένων βιοδιαθεσιμότητας
  • χαμηλές συγκεντρώσεις δραστικών συστατικών με τη μείωση του κίνδυνου παρενεργειών

Συνδυασμένo peeling είναι η αλληλουχία, μέσα στην ίδια θεραπευτική συνεδρία, δύο ή περισσοτέρων peeling, ώστε να πετύχουμε ένα βαθύτερο αποτέλεσμα, αποφεύγοντας τον κίνδυνο ανεπιθύμητων παρενεργειών. Μετά από δύο χρόνια έρευνας για τις συγκεντρώσεις και το χρονοδιάγραμμα για τη βέλτιστη εφαρμογή, μια νέα τεχνική peeling τελικά ορίστηκε. Αυτή η τεχνική συνδυασμένου peeling είναι ιδανική για τη θεραπεία πολλών ατέλειες του δέρματος του προσώπου.

Δεν εφαρμόζεται κατά την διάρκεια της Εγκυμοσύνης.