Τα διεθνή guidelines συνιστούν πλέον η ιατρική αποτρίχωση να γίνεται αποκλειστικά με laser Alexandrite, (λέιζερ αλεξανδρίτη), το οποίο θεωρείται ως το πιο ειδικό και αποτελεσματικό laser για αποτρίχωση.

Το laser Alexandrite εκπέμπει μονοχρωματικό φως με μήκος κύματος 755nm. Η απορρόφηση του συγκεκριμένου μήκους κύματος επιλεκτικά από τις δομές του δέρματος που περιέχουν μελανίνη, καθιστά το λέιζερ αυτό ιδανικό για την αποτρίχωση όλων των περιοχών του σώματος.

Το laser alexandrite χρησιμοποιείται σε διάφορες εφαρμογές στην δερματολογία. Κατά την αποτρίχωση το φως του λέιζερ απορροφάται από τη μελανίνη των τριχικών θυλάκων, με αποτέλεσμα την τοπική, μέσα στον θύλακο αύξηση της θερμοκρασίας.

Η αύξηση αυτή της θερμοκρασίας προκαλεί λύση και καταστροφή των θυλάκων, οι οποίοι πλέον δεν μπορούν να παράγουν την ίδια ποιότητα τριχών. Οι γύρω δομές του δέρματος μένουν ανεπηρέαστες, καθώς το φως του laser απορροφάται επιλεκτικά από τις τρίχες (επιλεκτική φωτοθερμόλυση). Οι τρίχες λοιπόν εξασθενούν, αραιώνουν και τελικά εξαφανίζονται με τη χρήση laser alexandrite.

Γυναίκες και άνδρες πλέον επιλέγουν να κάνουν λέιζερ προκειμένου να έχουν μόνιμα, γρήγορα και ασφαλή αποτελέσματα. Περιοχές όπως το μπικίνι, πόδια, χέρια απαιτούν συνήθως μικρό αριθμό συνεδριών με laser alexandrite καθώς μπορούμε να έχουμε ακόμη και πλήρη εξάλειψη των τριχών σε μόλις 6 συνεδρίες. Περισσότερες συνεδρίες απαιτούνται για το πρόσωπο, στήθος και κοιλιά, καθώς είναι ορμονοεξαρτώμενες περιοχές και η μείωση της τριχοφυΐας πιο βραδεία.

Πριν τη θεραπεία με laser alexandrite απαιτείται κούρεμα των τριχών, καθώς το laser στοχεύει στην ρίζα και όχι στο ελεύθερο στέλεχος αυτών. Η σάρωση της περιοχής με τα τελευταίας γενιάς λέιζερ γίνεται με δέσμη φωτός διαμέτρου 2 εκ, και είναι πλέον γρήγορη και ανώδυνη, καθώς η κεφαλή του λέιζερ ενσωματώνει ένα σύστημα εκπομπής ψυχρού αέρα, κάνοντας τη θεραπεία απόλυτα ανεκτή.

Οι συνεδρίες γίνονται από τον εξειδικευμένο με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών Τμήματος Ιατρικής Φυσικής στα Laser Dr Αρβανίτη Ανδρέα GP, MD, MSc

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα:

Τηλέφωνο: 2610 621616 ( Πάτρα) & 26910 22500 ( Αίγιο )

Κινητό: 6974 793 693